Als je de woorden ‘loft woning’ hoort, krijg je gelijk een beeld van een romantisch, stedelijk, bohemien leven dat altijd net buiten bereik lijkt, toch? En dat je in San Francisco, Boston of SoHo moet wonen om zo’n cool appartement te hebben. Nou, gelukkig zit jij helemaal fout! We zullen eerlijk zijn, loft woningen zijn er misschien niet in overvloed, maar ze zijn zeker wel te vinden! Oude fabrieksgebouwen, maar ook nieuwe wooncomplexen, krijgen steeds vaker loft appartementen.

Maar wat houdt een loft woning nu precies in? Het is eigenlijk een groot appartement zonder binnenmuren. Een loft betrekt meestal een verdieping, maar er kan wel een trap worden geplaatst om de slaapkamer boven te maken. 

Wij zijn ontzettend fan van loft appartementen. Waarom? Dit zijn de drie belangrijkste redenen waarom loft woningen zo gewild zijn:

Een loft woning is een grote open ruimte

Lofts hebben altijd een hoog plafond, grote ramen en geen of weinig binnenmuren. Een loft woning is dus eigenlijk een leeg canvas die je kunt gaan decoreren en inrichten zoals jij hem het liefst ziet. Je kunt jouw unieke en individuele stijl makkelijk naar voren laten komen en een authentieke woning creëren.

De unieke charme

Deze appartementen zijn vaak oude fabrieksgebouwen die zijn omgebouwd tot lofts. Hierdoor hebben ze een speciaal soort charme. Je profiteert ook van de overblijfselen van het industriële verleden van het gebouw. Denk aan zichtbare bakstenen, hoge plafonds en extra grote ramen waar de meeste loft woningen over beschikken. Er zijn ook vaak architectonische details zoals tandwielen en katrollen, of zelfs originele branddeuren.

Gedeelde voorzieningen van een loft woning

Gebouwen die beschikken over loft appartementen – of ander soort appartementen – bieden vaak gemeenschappelijke voorzieningen. Maak je geen zorgen, we praten hier niet over keukens en badkamers, want deze vindt je gewoon in je eigen ruimte. Denk hier eerder aan fitnessruimtes, zomer tuin met terras, vuurkorven en andere gezellig plekken om samen te komen. Deze gedeelde voorzieningen bevorderen een gemeenschapsgevoel en creëren een buurtachtig gevoel in het hele pand.

Nog meer voordelen van loft appartementen

De gebouwen bevinden zich meestal op loopafstand van de binnenstad met gemakkelijke toegang tot restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Voor degenen die nieuwe connecties zoeken, ontwikkelen veel gelijkgestemde loft eigenaren (of huurders) snelle vriendschappen en een bloeiende sociale gemeenschap.

Een loft woning kan alles zijn wat je wilt: bohemien, gezellig, minimalistisch, eclectisch, functioneel. Hoge muren laten je veel kunst ophangen (of genieten van de zichtbare baksteen). De enige beperking is je eigen fantasie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.