Er zijn tegenwoordig weinig materialen net zo populair als marmer. We zien het daarom ook ontzettend vaak terug komen in de keuken. Achterwanden, werkbladen of volledige marmeren kookeilanden, marmer is overal in de keuken te verwerken. Het geeft direct een luxe uitstraling aan je keuken, dus het is niet zo gek dat het het populairste aanrechtmateriaal op de markt is. Toch zijn er – zoals bij elk materiaalsoort – een aantal voor- en nadelen. We geven je hier een snelle inleiding tot een marmeren keukenblad.

Nadelen van marmer

Marmer is poreus

Dit materiaal is een natuursteen, en dat betekent dat het gemakkelijk druppels adsorbeert wanneer dit iets te lang op het oppervlak blijft liggen. Hiernaast kan het ook niet goed tegen hitten, dus je mag je hete potten en pannen nooit direct op het aanrechtblad plaatsen. 

Een marmeren keukenblad vraagt veel zorg

Marmer moet om de paar jaar opnieuw worden verzegeld. Als het niet goed of niet vaak genoeg wordt gedaan, is verkleuring een garantie. Het is het beste om dit professioneel te laten doen.

Voordelen van een marmeren keukenblad

Marmer is gemakkelijk schoon te maken

Er zijn ook speciale marmerreinigers op de markt, maar deze zijn onnodig om te kopen. Met een vochtige microvezeldoek, een scheutje afvalmiddel en heet water maak je namelijk gemakkelijk je aanrecht schoon. Bleekmiddel, azijn en reinigingsmiddelen op basis van citroen kun je beter vermijden, want zuur is de vijand van marmer.

Een marmeren keukenblad verhoogt de waarde van je huis

Marmer is een echt statusmateriaal en kan helpen om de waarde van je huis of loft woning te verhogen. Hoewel de aanschaf van een marmeren keukenblad prijzig is, haal je dit er bijna altijd weer uit. Marmeren werkbladen zijn namelijk ook tijdloos, waardoor de look niet snel uit d mode zal raken.

Er zijn ontzettend veel verschillende afwerkingen

Zwart, wit, grijs, zelf groen marmer behoort tot de mogelijkheden! Hiernaast hoef je niet eens per se te denken aan die typische gepolijste marmeren textuur. Je kunt namelijk ook niet voor een matte textuur die veel natuurlijker aanvoelt. Elke afwerking heeft zo zijn eigen voordelen, dus vraag hier zeker naar bij een professional!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.