De badkamer is een van de meest persoonlijke en besloten ruimtes van jouw huis. Hier vindt het grootste deel van je zelfverzorgingsroutine plaats, van gezichtsmaskers tot ontspannen in een warm bad. Daarom is het van belang dat je er een ruimte van maakt waar je echt graag tijd doorbrengt. Wat doe je dan als je badkamer toe is aan een make-over, maar om wat voor reden dan ook – budget, tijd of huurovereenkomst – je je niet kunt binden aan een volledige renovatie?

Dan kom je bij deze blog terecht! Want wij gaan jou vertellen hoe je jouw badkamer kan upgraden zonder te gaan renoveren! 

Verhoog de druk van je douche

Het zal jou en je gezinsleden dagelijkse vreugde brengen. Hiernaast is het installeren van een andere douchekop een van makkelijkste doe-het-zelf taken die er zijn. Denk aan het installeren van een dubbel model met een regenkop en een afneembare handsproeier. Er zijn zelfs varianten beschikbaar waarmee je jouw dag kan beginnen met een nootje muziek. Deze hebben namelijk een draadloze luidspreker die is uitgerust met Bluetooth-muziek. Vanaf nu kun je een dansje doen terwijl je jouw haar glanzend en gezond wast!


Badkamer verlichting upgraden

Voor een eenvoudige manier om je badkamer te verbeteren, kun je overwegen om je verlichtingsarmaturen te upgraden. Lukt dat niet? Plaats dan een dimmer op de bestaande verlichting. Je kunt ook LED strips plaatsen of een spiegel te kopen met verlichting erin verwerkt. Dit is ideaal voor het aanbrengen van make-up! Je hebt misschien wel een elektricien nodig voor de bedrading en een klusjesman om de verlichting op te hangen, de gipsplaat te repareren en de verf bij te werken – maar dat is een middagje werk!

Heb plezier met tegels of behang

Tegels en behang zijn een snelle en eenvoudige manier om de badkamer veel pit te geven, of juist rustiger te maken. Vervang je drukke vloertegels voor een grotere variant in een rustige basiskleur. Het kan natuurlijk ook andersom, dat is afhankelijk van jouw interieurstijl. Pak daarna de muur aan met behangpapier. Of je nu voor drama, rust of een vrolijk printje gaat, er zijn eindeloos veel papieren voor elke stemming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.