Of je nu op de hoogte bent van een aantal van de populairste woonstijlen, of volledig onwetend bent, er zijn altijd nieuwe interieurstijlen te ontdekken. Daarom hebben wij onszelf te opdracht gegeven om deze verder uit te leggen aan jullie. Ben je op zoek naar de juiste stijl voor jouw woning, of vindt je het gewoon een interessant onderwerp? Lees dan maar snel verder!

Contemporary

Laten we beginnen met de interieurstijl Contemporary. Net zoals jij (waarschijnlijk), wist is vrij weinig af van deze stijl. Hoe meer foto’s ik van deze stijl voorbij zag komen, hoe verliefder ik er op werd. Daarom wil ik hem ook graag aan jullie introduceren!

Deze eigentijdse woonstijl is helemaal van dit moment. Je denkt misschien dat deze uitspraak eerder past bij de moderne woonstijl, maar deze stijl kan alles betekenen dat vooruitstrevend is, van de jaren ’50 tot 2009. De Contemporary woontrend heeft meer vrijheid, omdat er bij modern vaak wordt gefixeerd op vierkante, grafische lijnen en een bepaalde kijk op moderniteit.

Scandinavische interieurstijl

De steeds populairder wordende Scandinavische interieurstijlen benadrukken de eenvoud van het leven. De inrichting van een Scandinavisch interieur is minimaal en benadrukt organische vormen en materialen. Ruimtes zijn vaak wit met grijze ondertonen. Hints van kleur worden binnengebracht via kunst en een enkel textiel zoals een vloerkleed.

Landelijk modern

Als warmte, functionaliteit, comfort en ontspanning hoog aan je lijstje staan, is de interieurstijl landelijk modern een geweldige optie om te overwegen. Denk aan rustieke landelijke elementen die zijn bijgewerkt om een moderne uitstraling te geven. Je kunt hier dus ook een mix van industriële of Scandinavische accenten in verwerken. Zelfs een subtiel marmeren keukenblad behoort tot de mogelijkheden! Zolang het de landelijke elementen maar niet in de weg staat.

Eclectische interieurstijl

Waarschijnlijk kennen we allemaal de bohemien woonstijl wel. Eclectisch is eigenlijk de meer volwassen versie van deze interieurstijl. Het ontwerp draait om energieke, betoverende vondsten en meubels. Denk aan gedurfde kleurenpaletten, texturen en patronen die zijn samengebracht om een rijke mix te creëren. Bij deze woonstijl is de ‘alles mag-geest’ in mindere mate aanwezig dan bij de bohemien interieurstijlen. Het draait hier om consistentie, go-to-tinten en de vrijheid om creatief in te richten met bepaalde beperkingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.